Liefde gaat door de maag

THEMAKRANT LIEFDE EN VRIENDSCHAP (editie 16, MAART 2023)

 

Onze kok Cas Zwemer koos voor dit themanummer een recept dat past bij Valentijnsdag en bij het thema Liefde en vriendschap: eten om te delen want liefde gaat door de maag!

In ons restaurant hebben we vanaf dag één het ‘shared menu’ geserveerd, een deel-menu. Dit is een leuke en gezellige manier om echt samen te eten.

Het volgende hoofdgerecht is daar heel geschikt voor:

Zeebaars (liefst wilde) en papilotte met gepofte aardappel en gewokte spinazie

De groenten voor dit recept komen uit de boerderijwinkel van Bioduin, de vis kopen wij zo mogelijk van de lokale visser.

Mijn recept:

1 Zeebaars van 600/800 gr geschubd en zonder ingewanden

2 tenen knoflook

1 bleekselderij

1 prei

200 gr krieltjes, schoon en gehalveerd

400 gr spinazie, gewassen klein blad

sjalot gesnipperd

150 gr kokosmelk

  • Bak de zeebaars kort aan beide kanten in een hete pan, met goed peper en zout. Doe de grof gesneden knoflook, prei en bleekselderij in de buikholte van de zeebaars
  • Wikkel de zeebaars in aluminiumfolie tot een groot dicht pakket (een papilotte)
  • Stoof de zeebaars en de krieltjes in een voorverwarmde oven, 35 minuten op 180 graden
  • Wok 5 minuten voordat de vis klaar is, de spinazie met sjalot
  • Giet bij het openmaken van de papilotte, het vocht in een pannetje met kokosmelk en kook dat flink in voor de jus

Je hebt nu een groot bord met heerlijke zeebaars, gepofte aardappelen, spinazie en visjus. Leuk om samen te delen, dus eet smakelijk!

Geen reacties

Geef een reactie